GAŠTAN PRÉCOCE MIGOULE (KONTAJNER)
Stredne skorá odroda jedlého gaštana, ktorá dozrieva približne v polovici septembra. Plody sú stredne veľké až veľké, majú hladký povrch svetlohnedej farby. Jadro je krémovo biele, má výbornú sladkastú chuť a príjemnú vôňu. Je to čiastočne samoopelivá odroda, ktorá však prosperuje viac, pokiaľ je v blízkosti vysadená iná odroda gaštanu jedlého, napr. Soutovello, Lyon.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
Stredne skorá odroda jedlého gaštana, ktorá dozrieva približne v polovici septembra. Plody sú stredne veľké až veľké, majú hladký povrch svetlohnedej farby. Jadro je krémovo biele, má výbornú sladkastú chuť a príjemnú vôňu. Najlepšie chutia varené alebo pečené, používajú sa aj v cukrárskej výrobe. Je to samoopelivá odroda, ktorá však prosperuje viac, pokiaľ je v blízkosti vysadená iná odroda gaštanu jedlého. Stromy rastú pomerne rýchlo, v dospelosti dosahujú výšku až 15 m. Sú dobre mrazuvzdorné, znesú teploty do -17 ºC až -20 ºC a rovnako tak nie sú náchylné ani na choroby. Gaštany nie sú náročné na pestovanie, vyhovujú im stanoviská v teplých oblastiach. Obľubujú stredne ťažké, piesočnaté, priepustné pôdy s neutrálnym alebo mierne kyslým pH. Po zakorenení sa znášajú i dlhodobé sucho.
- Botanický názov - Castanea Précoce Migoule
-
Miesto pre pestovanie - stanoviská v teplých oblastiach, so stredne ťažkými, priepustnými pôdami s neutrálnou alebo mierne kyslou pôdnou reakciou
-
Opeľovanie - čiastočne samoopelivá odroda, dobre sa opeľuje s inými, najmä francúzskymi odrodami gaštana jedlého (Lyon, soutovello)
-
Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná do -17 ºC až -20 ºC
-
Plod - stredne veľký až veľký, škrupina je svetlohnedej farby; jadro je krémovo biele, má výbornú sladkastú chuť
-
Dozrievanie - kon. IX.
-
Skladovateľnosť - v domácich podmienkach krátkodobo, v chladiarni do jari
-
Výška pri dodaní - cca 80 - 120 cm, zakorenený strom v kontajneri
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.