MUCHOVNÍK BALLERINA (STĹPOVITÝ)
Kompaktnejšia, holandská odroda muchovníka, dozrieva začiatkom leta. Plody sú stredne veľké až veľké (1 cm), červenofialové až modročierne, s jemným osrienením. Majú výborné chuťové vlastnosti, sú sladké, aromatické a veľmi šťavnaté. Sú vhodné na priamu konzumáciu, ale aj na sušenie a spracovanie na rôzne domáce výrobky. Pripravujú sa z nich džemy, kompóty, dezerty a šťavy. Listy sa využívajú na prípravu čaju, ktorý je vhodný na detoxikáciu tela. Samoopelivá odroda. Muchovníky sú opadavé kry, dorastajú do výšky 3 - 4 m, výška sa dá regulovať rezom v predjarí. Sú to veľmi dekoratívne rastliny, hodia sa aj do okrasných záhrad. Na jar bohato kvitnú drobnými bielymi kvetmi a na jeseň sa sfarbujú do oranžovo červenej farby. Sú vysoko mrazuvzdorné, nie sú náchylné na choroby a škodcov, dajú sa pestovať v ekologickom režime. Do rodivosti vstupujú skoro, už 2. až 3. rok po výsadbe. Nie sú náročné na pestovateľské podmienky, najlepšie sa im bude dariť na slnečných stanoviskách s kvalitnými pôdami, znesú aj polotieň. Na rozdiel od čučoriedok nepotrebujú kyslú pôdu. Vhodné aj do chladných oblastí.
Tovar expedujeme denne
Doručenie kuriéromaž k Vám domov
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
-
Botanický názov - Amelanchier lamarckii Ballerina
-
Miesto pre pestovanie - slnečné až polotienisté stanovisko s kvalitnými, priepustnými pôdami, nepotrebuje kyslú pôdu, aj do chladných oblastí
-
Opeľovanie - samoopelivá
-
Mrazuvzdornosť - vysoko mrazuvzdorná
-
Plod - stredne veľký až veľký (1 cm), guľatý, usporiadané v strapci; šupka je karmínovočervená až modrofialová, s jemným osrienením; šťavnatý, aromatický, so sladkou chuťou; výborné v čerstvom stave, aj na spracovanie na kompóty, džemy, šťavy a na sušenie
-
Dozrievanie - zač. VII.
-
Skladovateľnosť - nie je vhodný na skladovanie
-
Výška pri dodaní - cca 30 - 50 cm, ker, zakorenená rastlina v kontajneri
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.