HURMI KAKI JIRO (EBENOVNÍK RAJČIAKOVÝ) - KONTAJNER
Plody odrody Jiro sú stredne veľké, guľatého tvaru a ich farba počas zrenia prechádza z oranžovo-žltej do sýto-oranžovej s červeným líčkom (keď sú zrelé). Dužina je mäkká, sladká s jablkovo-marhuľovou príchuťou. Plody sú veľmi populárne nielen pre svoju vynikajúcu chuť, ale aj pre vysoký obsah vitamínov. Dozrievajú pri konci novembra. Nezrelé plody sú nepožívateľné, trpké. Zrelosť sa pozná podľa zmiznutia trpkosti. Dozrievajú až od polovice októbra, často až vo chvíli, keď opadajú listy. Dorastá do výšky 4 - 6 m a šírky 3 - 4 m. Rodí vždy na minuloročných výhonkoch.
Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)
Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma
Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky
Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety
-
Botanický názov - Diospyros kaki Jiro
-
Miesto pre pestovanie - Slnečné a teplé stanovisko, chránené pred vetrom. Vyhovujú mu priepustné, hlboké pôdy s dobrou zásobou živín a humusu a mierne kyslé (s pH 5,5 až 6,5). Pravidelná závlaha je potrebná pri suchších obdobiach a prvé 2 - 3 roky po výsadbe. Samotná vlaha má vplyv na tvorbu plodov, tiež ich veľkosť a tvar. V prvých 2 rokoch je potrebné pestovať ho v nádobe a prezimovať na miestach, kde nemrzne. Ideálne sú skleníky a zimné záhrady. Ak je rastlina po vynesení na jar nenarašená, dáme ju na teplé slnečné miesto, ak je už čiastočne narašená umiestnime ju do polotieňa, aby neprišlo ku spáleniu. Rastlinu vynášame podľa počasia, v apríli alebo začiatkom mája.
-
Opeľovanie - samoopelivý
Podpník - Semenáč hurmi kaki
-
Mrazuvzdornosť - mrazuvzdorná do -15°C pri nižších teplotách sa odporúča ochrana proti mrazu
-
Plod - veľký s guľovitým tvarom, dužina oranžová, chuť sladká
-
Dozrievanie - pol. až koniec X. - XI. (záleží od oblasti)
-
Skladovateľnosť - v chladiarni (pri 0 - 5 °C) plody vydržia aj 2 mesiace
-
Výška pri dodaní - cca 130 - 150 cm, zakorenený strom v kontajneri
-
Zakúpené rastliny je nutné spočiatku pestovať v polotieni a odporúčame ich ponechať aspoň 1 rok v pôvodnom kontajneri. Dôvod je potreba dosiahnutia plného prekorenenia.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.