CIBUĽA SADBOVÁ STURON 7 - 14 mm (500 g)

Sadbová cibuľa Sturon je jarná žltá odroda s vysokými výnosmi. Chuťou je podobná s odrodou Všetana. Má stredne ostrú chuť i arómu. Vysádzame na pôdach ľahšieho typu, neznáša hnojenie maštalným hnojom. Sadíme na jeseň alebo na jar v marci až apríli tak, aby koniec krčku mierne vyčnieval nad povrch záhonu do sponu 20 - 30 cm x 4 - 8 cm. Váha balenia je 500 gramov. 

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť DOČASNE VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Kód: 25086
2,69 € 2,45 € bez DPH
CIBUĽA SADBOVÁ STURON 7 - 14 mm (500 g)

Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)

Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma

Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky

Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety

Sadíme na jeseň alebo na jar v 3. - 5. mesiaci do sponu 20 - 30 cm x 4 - 8 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieň. Pôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť aj neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH môžeme pomocou vápenca alebo dreveného popola, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je treba myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, tak hnojenie nie je nutné.

Pri cibuli venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibuľa sa zberá v dobe, kedy porast z jednej tretiny až polovice poľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zaschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

Dodatočné parametre

Kategória: Výsadbový cesnak a cibuľa
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.5 kg
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: