ŠALOTKA SADBOVÁ ČERVENÁ

Šalotky majú oproti bežnej cibuli vynikajúcu jemnú chuť, ktorú oceníte hlavne v surovom stave, ale tiež v pokrmoch, v ktorých nechcete, aby chuť cibule prevážila nad ostatnými chuťami. Šalotky majú oveľa viac silíc, vitamínov, minerálov, cukrov i vody.

Položka bola vypredaná…
Dostupnosť DOČASNE VYPREDANÉ
Možnosti doručenia
Kód: 17994
2,99 € 2,72 € bez DPH
ŠALOTKA SADBOVÁ ČERVENÁ

Poradíme s výberompondelok - piatok (8.00 - 16.00 h)

Doručenie kuriéromdoručenie od 200 Eur zdarma

Záruka kvalitystromy z našej vlastnej škôlky

Výhodný nákupv ponuke aj zvýhodnené sety

Velkosť : 35-50MM

Balenie 500 gramov postačí k výsadbe plochy približne 1,5 m2. 

Cibuľky odporúčame pred výsadbou skladovať na suchom a chladnom mieste.

Výsadba sa vykonáva po posledných jarných mrazoch, teda od marca do mája. Spon 20 - 30 x 10 cm. Ideálna hĺbka výsadby je 3 cm.

Cibuľa má rada teplé a slnečné stanovisko, prípadne polotieňPôda by mala byť piesčito-hlinitá, dobre priepustná a humózna. Mala by byť taktiež neutrálna alebo mierne zásaditá. Zvýšiť pH možno pomocou vápenca alebo popola z dreva, ktorý sa primieša do pôdy. V kyslých a ťažkých pôdach cibuľa ľahko podlieha chorobám.

Pri pestovaní cibule je potrebné myslieť na dostatočnú závlahu, ale nie prílišné premokrenie cibuliek, a taktiež na dobrý výber hnojiva. Cibuliam vyhovuje fosfor a draslík, naopak hnojivá s dusíkom či chlórom nie sú vhodné. Pokiaľ má cibuľa dobré podmienky, potom prihnojovanie nie je nutné.

Pri cibuliach venujte pozornosť správnemu obdobiu zberu – u prezretých cibúľ sa častejšie vyskytujú choroby, predčasne zozbierané cibule sa zasa zle skladujú. Cibule sa zberajú v období, keď porast z jednej tretiny až polovice zľahne (spravidla koncom júla). Zozbieraná cibuľa sa necháva preschnúť na záhone alebo zavesená vo zväzkoch. Keď začne zoschnutá vňať šušťať, dáva sa cibuľa na chladné a suché miesto, s teplotou 0 – 2 ºC.

Dodatočné parametre

Kategória: Výsadbový cesnak a cibuľa
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 0.5 kg
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: